Gezonde voeding voor de huid in de herfst

fall-447751_1280

Je hebt het zeker al gehoord: de veranderende seizoenen hebben invloed op ons lichaam, verzwakken ons, veranderen onze stemming, versnellen haaruitval en zorgen er vaak voor dat problemen in de huid vaak opspelen.

Maar als de herfst één goede zaak heeft, is dat het aanbod van een grote verscheidenheid van voedsel die ons van energie, vitaminen en mineralen voorzien die nodig zijn om dit najaar blues te overleven en een perfecte gezondheid te behouden door het versterken van ons immuunsysteem terwijl het onze huid voorbereidt op de winter.

Hazelnoot

hazelnuts-74257_640-1
Hazelnoten zijn  rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren zoals linolzuur en omega 6 en vitamine E, een antioxidant met immunostimulerende werking die bovendien helpen tegen kanker en hart-en vaatziekten. Zij bieden ook foliumzuur, een B-vitamine die helpt bij de celregeneratie, plus mineralen zoals selenium en mangaan die helpen om de weerstand te verbeteren.

Pompoen

pumpkins-459500_640
Pompoenen voorzien ons niet alleen van vitamine C en beta-caroteen, maar ook van antioxidanten die in minder levensmiddelen zitten in de herfst. Ze zijn zeer gunstig voor de huid, helpt  de huidveroudering  te vertragen. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, beschermen collageen en elasticiteit van de huidcellen.

Granaatappel

pomegranate-open-196800_640
Rijk in antioxidanten zoals flavonoïden, tannines, citroenzuur en appelzuur, naast het verstrekken van kalium en vitamine C, belangrijk bij de synthese van collageen, het proces van regeneratie en wondheling, waardoor rimpels verminderen. Bovendien heeft  vitamine C, in combinatie met vitamine E,   afschermende eigenschappen tegen UVB/UBA straling. De regelmatige opname van granaatappel in onze voeding zal onze huid ten goede komen en zal helpen bij de behandeling en preventie van rimpels.

Appels

apples-379870_640
Rijk aan vitamine C, kalium en laxerende vezels,  valt de appel ook op door zijn hoge gehalte in zowel appelzuur en wijnsteenzuur, twee zuren die helpen bij de natuurlijke eliminatie van dode cellen van het huidoppervlak.

Citrusvruchten

lime-374216_640
In het begin van de herfst verschijnen de citrusvruchten, rijk aan vitamine C, een natuurlijke antioxidant en een bron van energie. Vitamine C oefent 4 fundamentele acties op de huid uit: anti-oxidant, regenererende, hydraterende en verhelderende werking.

Prei

leek-58732_640
Biedt vitamine C, vitamine A, B6, foliumzuur, ijzer en mangaan. Helpt gewicht verliezen vanwege de lage caloriegehalte, is een diureticum door het kalium gehalte en  regelt de darmfunctie door het vezelgehalte. Prei is rijk aan tiosulfanaten met belangrijke eigenschappen zoals anti-astmatisch, ontstekingsremmend en slijmoplossende werking.

Paddestoelen

champiñones
De champignons bevatten weinig calorieën, voorzien ons van plantaardige eiwitten en mineralen zoals jodium, koper, fosfor, kalium en ijzer. Ze zijn ook een goed aanbod van B- en  E-vitamines.

Druiven

grape-4203_640
Bevat samentrekkende tannines, polyfenolen, en resverastrol ellaginezuur, alle stoffen met antioxiderende eigenschappen die zeer gunstig zijn voor de huid, omdat zij in staat zijn om de dode cellen te verwijderen en te helpen in de regeneratie.

Naast het volgen van deze belangrijke richtlijnen in voeding om de weerstand te verhogen tijdens de koude wintermaanden, vergeet niet om voor cosmetische producten te kiezen die de huid actief voeden en beschermen. Daarom adviseert SingulaDerm de volgende producten:

radiante_forte

Xpert Radiant Forte.  Ultra-geconcentreerde anti-pigmentatie behandeling met wetenschappelijk erkende moleculen om huidvlekken te corrigeren, controleren en het verschijnen te voorkomen. Zorgt voor een oplichtend effect waardoor de huid er gezond en stralend uitziet.

Physiodefense_Bodegon

Physiodefense lijn.  Hydraterende en beschermende lijn die de natuurlijke weerstand van de huid verhoogt terwijl het intensief hydrateert. De werkzame stoffen activeren de natuurlijke antimicrobische peptiden in de huid en verlagen zo het risico op ontstekingen. De huid voelt zijdezacht, goed gehydrateerd en gezond aan.

Meer weten over SingulaDerm? Mail ons gerust op info@singuladerm.nl

Volg ons op:
Facebook-Icon

LNKDIN

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s