Wat zijn vrije radicalen?

lipochromanVrije radicalen zijn een reactieve species direct betrokken bij de algemene afbraak en achteruitgang van stoffen. Zij zijn er verantwoordelijk voor dat verf zijn kleur verliest, de kwaliteit van plastic verslechtert en natuurlijk dat ons lichaam ouder wordt.

Ons lichaam laat vrije radicalen los tijdens processen in het dagelijks leven zoals wanneer we eten en voedsel metaboliseren of bij het uitvoeren van lichamelijke beweging. Deze onstabiele moleculen worden ook vrijgegeven door bronnen buiten het lichaam , bijvoorbeeld door verontreinigingen , chemicaliën en UV straling waaraan onze huid wordt blootgesteld.

atomo_blog

Wat zijn de werkings- en verspreidingsmechanismen van vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die een elektron verloren hebben en om stabiliteit te vinden, moeten de  verloren elektronen vervangen worden. hiervoor “stelen” ze een elektron aan een ander molecuul die wel gezond is. Het molecuul dat het elektron verliest wordt op zijn beurt een nieuwe vrije radicaal , waardoor een proces van cel verslechtering wordt geactiveerd en een kettingreactie ontstaat.

We maken onderscheid tussen drie types vrije radicalen.

De bekendste vrije radicaal soort is ROS

De meest bekende vrije radicalen zijn ROS (reactive oxigen species). De effecten ervan zijn verwoestend, ze zorgen voor een slechte funtionering en de dood van cellen. In extreme gevallen veroorzaken ze ernstige ziekten zoals kanker , atherosclerose , Parkinson , Alzheimer , enz.

Verder kennen we nog RNS (Reactive Nitrogen Species) en RCS (Reactive Carbonyl Species. Beide soorten spelen een grote rol in vele aandoeningen en huidveroudering, bijvoorbeeld in de vernetting van collageen en schade aan DNA.

Antioxidanten tegen vrije radicalen

Een antioxidant is een molecuul die  oxidatie van andere moleculen kan vertragen of voorkomen. Antioxidanten fungeren vaak als reducerend middel,  in staat  om elektronen te doneren aan de vrije radicalen en zo de ontwikkeling van de keten van  celbeschadiging te neutraliseren.

Welke voedingsmiddelen bevatten antioxidanten ?

antioxidantes

Vruchten die rijk zijn aan vitamine C , zoals citrusvruchten of granaatappels

Groenten met lycopeen, een karakteristieke rode plantaardige pigment aanwezig in tomaten , watermeloenen en andere vruchten en groenten .

Voedsel rijk aan Vitamine E ( tocoferol ), de voornamelijkste  antioxidant in het lichaam,  oplosbaar in membraan lipide. Het wordt gevonden in verse groenten , plantaardige oliën , zaden , granen, noten en sommige zuivel- en vleeswaren.

SingulaDerm strijdt effectief tegen de effecten van vrije radicalen

Alle formules van SingulaDerm bevat krachtige en actieve  anti-radicalen, zoals Adenine ® , Preventhelia ® en Lipochroman – 6 ® , die werkzaam zijn door actieve soorten carbonyl  ( RCS ) , zuurstof ( ROS ) en stikstof ( RNS ) te neutraliseren . Dit is wat wij bedoelen met  Preventieve Cosmetica, een discipline gericht op het beschermen van de huid, cellen en DNA tegen de toxische effecten geproduceerd door zowel externe en interne factoren, en zo  veroudering van de huid , cel necrose en DNA-schade te voorkomen.

in Antiedad

Behalve dat alle SingulaDerm producten werkzame stoffen bevatten om vrije radicalen te neutraliseren, heeft het merk ook een voedingssupplement ontwikkeld, IN Anti-age genaamd  (capsules oraal toegediend) met krachtige anti-vrije radicalen ingrediënten.

In_In-Antiedad

SingulaDerm is een specialist in de moleculaire cosmetica

Meer weten over onze revolutionare peptiden? Contacteer ons op info@singuladerm.nl

LNKDIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s