Hoe kunnen we hydratatie problemen in de huid vermijden?

carahidratatieHydratatie van de huid produceert een aangenaam gevoel van zachtheid in de textuur . Daarintegen veroorzaakt het ontbreken van vocht een wijziging in de barrièrefunctie met als gevolg schilfering en een droge huid.

Veel alledaagse omstandigheden, zoals kou, wind, verwarming of gebruik van zeep kunnen problemen in de vochtigheidsgraad van de hoornlaag veroorzaken met als gevolg veranderingen in de normale structuur van de huid. Deze veranderingen dienen te worden voorkomen om drastische veranderingen in het uiterlijk van de huid zoals schilfering, te voorkomen.

Het stratum corneum (SC) is een doordringbare heterogene laag gelegen aan de buitenzijde van de epidermis. Deze is verantwoordelijk voor het beschermen van de huid tegen uitdroging en schadelijke invloeden van het milieu. Het is in staat om water vast te houden om zijn functies te vervullen en behoudt de natuurlijke balans van de huid en zijn eigen flora.

Het SC bestaat uit hoorncellen, platte cellen zonder kern gevult met keratine en omgeven door een intercellulaire matrix rijk aan lipiden.

stratum corneum.001

De natuurlijke vochtinbrengende factor (NHF) is verantwoordelijk voor het waarborgen van hydratatie tussen de lagen van hoorncellen. Deze factor is een complex mengsel van in water oplosbare verbindingen met een laag moleculair gewicht en is hygroscopisch omdat ze de mogelijkheid heeft om atmosferisch water te absorberen en op te lossen in eigen vocht. Zo werkt het mengsel als bevochtigingsmiddel van de bovenste laag van SC.

Het water in de SC fungeert als een weekmaker van de eiwitten en stimuleert de elastische eigenschappen van de cellen, dat is waarom de afwezigheid van water mechanische stress en lagere rekbaarheid veroorzaakt en daarmee meer kracht  nodig is om de huid strak te trekken.

Het watergehalte varieert met het niveau van de luchtvochtigheidsgraad, kou, wind,  het gebruik van oplosmiddelen, detergenten, zepen enz.  Dit verergert de droge huid en veroorzaakt schade aan de wand en structuur van de SC.  Wanneer er een verstoring in de vochttoevoer is, beschikt het SC over natuurlijke mechanismen om  het transdermale verlies van water te verminderen .

Overmatig vochtverlies  zorgt dit voor denaturatie (verlies in de ruimtelijke structuur) van het SC-eiwit wat bijdraagt tot een abnormale differentiatie van keratinocyten  waardoor schilfering en droogte de kop opsteken.

Om de effecten van vochtverlies en andere aanvallen op de huid te minimaliseren heeft SingulaDerm Physiodefense ontwikkeld, een behandeling die de hydratatie en bescherming die uw huid dagelijks nodig heeft waarborgt.

Kenmerken van Physiodefense  physiodefense3.001

 Xpermoist® – Verhoogde hydratatie van de huid dankzij een unieke combinatie van hydraterende actieve ingrediënten gecombineerd met innovatieve moleculaire film technologie die voor een betere en langdurige hydratatie zorgt.

Bodyfensine® – Activeert de  natuurlijke afweermechanismen van de huid, zorgt voor actieve bescherming tegen mogelijke microbiële invasie en houdt de huid constant gezond.

Preventhelia® en Lipochroman® – Beschermt tegen vrije radicalen en de zonnestraling,  bevordert de natuurlijke reparerende capaciteit van het cellulaire DNA en bevat bovendien een SPF20 zonbeschermingsfactor  wat vroegtijdige huidveroudering voorkomt.

De Physiodefense formule is niet-comedogeen , hypoallergeen en zonder parabenen. Het wordt geleverd in 3 verschillende formuleringen, één voor elk huidtype zodat  de juiste behandeling verstrekt wordt als dat nodig is: gevoelige huid , normale tot droge huid en gecombineerde tot vette huid.

Bent u een klant of een professionele gebruiker van cosmetica zoals dermatoloog, huidtherapeut of huidspecialist en wilt u meer informatie over deze producten? Laat het ons dan weten of info@singuladerm.nl     LNKDIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s