Hoe kunnen we schrale huid voorkomen in de winter?

manosfrio2

Schrale handen zijn pijnlijk en een vervelend probleem in de winter. Zowel koude lucht als het contrast met de warme lucht van de verwarming veroorzaakt een dramatische daling van het vochtgehalte in de huid. De handen en gezicht zijn de meest getroffen lichaamsdelen, omdat ze direct blootgesteld zijn aan het weer.

Wanneer de huid onvoldoende vocht heeft, verliest het zijn natuurlijke soepelheid en wordt ruw en schraal. Meestal zijn de eerste tekenen van schrale handen roodheid en schilfering gepaard met matige of hevige jeuk. In ernstige gevallen krijg je kloven en wondjes op de handpalm en vingers.

Hoe kunnen we schrale handen voorkomen in de winter? 

We weten dat de belangrijkste oorzaak van droge handen tijdens het koude seizoen  de verschillen van temperatuur en vochtigheid in de omgeving zijn. Daarom raden wij het ​​gebruik van handschoenen aan als je naar buiten gaat en het aanbrengen van een specifiek regenererende crème.

Xpert Régénérateur, van de expeditionairs van Antartica naar je handen

De weersomstandigheden op Antartica zijn de strengste van de hele aarde, maar toch  bestaat er leven: Xpert Régénérateur bevat Antarcticine®, een glycoproteïne uit Antartica dat in staat is te overleven aan de meest extreme omstandigheden.

De ontdekking dateert uit de Antarctische zomer van 1988 en 1989, toen een Spaanse expeditie aan boord van heet schip “Hesperides” de omgeving  King George Island verkende en verschillende slib monsters van gletsjers verzamelde. In een van deze ijzige valleien werd een glycoproteïne ontdekte, wiens cryobeschermende, vochtinbrengende en regeneratieve eigenschappen gebruikt zijn bij Xpert Regenerateur om de meest vochtarme huid te behandelen.

Xpert Régénérateur, reparerende crème om schrale huid te behandelen

Xpert Regenerateur beschermt en regenereert de huid en behoudt het optimale niveau van hydratatie van de huid wat voor  een belangrijke barrièrefunctie van de huid zorgt. Het is een sterk hydraterende emulsie voornamelijk ontworpen o manifestaties  in de huid zoals extreme droogheid, kloven, barstjes, trekkerige huid, jeuk en schilfering, te behandelen.

Xpert_Regenerateur

De formule van deze unieke behandeling wordt versterkt dankzij de Lipomoist, een uniek en gepatenteerd afgifte systeem die fungeert als een onzichtbare “sluier” over de huid dankzij zijn technologie, waarvan de eigenschappen voor een grotere penetratie van de actieve ingrediënten zorgen en zo voor duurzame hydratatie .

Het werkingsmechanisme zorgt voor het maximale effect voor de beschadigde huid:

2.  Regeneratie en genezing van kloven:          Stimuleert de vorming van collageen en elastine en verbetert zo het genezingsproces van kloven.1.  Hydratatie:     De formule bevat sterke hydraterende actieve ingrediënten als Antarcticine ®, ureum en glycerine in een occlusieve moleculaire film, wat zorgt voor een betere penetratie van actieve ingrediënten en het bereiken van duurzame hydratatie van de huid in een recordtijd.

LNKDIN

Meer weten? Neem contact met ons op via email info@singuladerm.nl

2 gedachten over “Hoe kunnen we schrale huid voorkomen in de winter?

  1. Beste Gerda, dank voor je berichtje! Xpert Régénérateur is specifiek bedoeld voor handen, voeten en ellebogen, dus ook voor het probleem wat je beschrijft. De Antarcticine heeft een herstructurerend effect (Adhesie van fibroblasten en groei van keratinocyten) en stimuleert ook de synthese van Collageen I en IV en elastine. Ik zie dat je een huidspecialiste bent dus kunnen we je verdere wetenschappelijke informatie met resultaten van in-vivo en in-vitro testen toesturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s