Wat is Moleculaire Cosmetica?

Deze keer willen we nog eens ingaan op de basis van Moleculaire Cosmetica, de wetenschappelijke discipline waarop alle grote vooruitgangen van SingulaDerm in het dermocosmetische veld op gebaseerd zijn.

_B7T1737

Veroudering,  een ophoping van moleculaire schade

We zien het iedere dag in onze huid: veroudering is de uitdrukking van fysieke en psychologische veranderingen als gevolg van de chronologische leeftijd van elke persoon.

Deze veranderingen treden op als gevolg van jarenlange accumulatie van moleculaire schade. De manifestatie in de huid hiervan kennen we al, de zeer impopulaire uiterlijke tekenen van huidveroudering – rimpels, verslapping, etc.

De verhoogde productie van vrije radicalen veroorzaakt en versterkt de onvermijdelijke tekenen van het huidverouderingsproces, de cellulaire DNA wordt hierdoor beschadigd en breekt celeigen functies af. De oorsprong van veroudering vinden we dus terug in het  cellulaire DNA en dit is de reden dat SingulaDerm vanaf het begin heeft gekozen voor Moleculaire Cosmetica.

Peptiden, “natuurlijke herstellers” van moleculaire schade

Wanneer een verandering in de huid optreedt als gevolg van een aanval, breken de collageen en elastine vezels. De uiteinden van het gebroken collageen en elastine bestaan ​​uit een bekende aminozuursequentie van peptiden die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van signalen om verschillende cellen naar de beschadigde plaatsen toe te trekken zoals bloedplaatjes, leukocyten, macrofagen en uiteindelijk fibroblasten die collageen zullen produceren om beschadigd weefsel te herstellen.

Peptiden ontwikkelen belangrijke processen in het menselijk lichaam en zijn essentieel voor de goede werking en het uiterlijk van de huid.

Ons bedrijf is sinds 30 jaar pioneer in de ontwikkeling van Peptiden en verantwoordelijk voor o.a.  baanbrekende innovaties zoals het allereerste botox-achtige peptide, maar ook vele anderen die  wereldwijd toegepast worden door de cosmetische industrie.  Door een hoog percentage peptiden toe te voegen aan onze producten garanderen we een optimaal vervang en/of versterking van de huideigen peptiden en onderbouwen we de In-vivo en In-vitro testen uitgevoerd door Prima-Derm.

Wat is Moleculaire Cosmetica?

Moleculaire Cosmetica is de wetenschap die de fysiologische mechanismen, betrokken bij veroudering van de huid, onderzoekt.

Deze tak van de cosmetische wetenschap is in staat om activa met dezelfde moleculaire structuur als het lichaam zelf te creëren –  biomimetische peptiden (identiek aan degenen die al bestaan ​​in ons lichaam) om zo processen die zijn vertraagd met het ouder worden te stimuleren.

Doel: Voor onze schoonheid zorgen van binnenuit de huidcellen.

De beste manier voor je lichaam om je schoonheid te bevorderen is om door middel van biomimetische peptiden zelf de problemen van de veroudering tegen te gaan.

Bij SingulaDerm doen we dit door te beantwoorden aan de behoeften van de huid vanuit een medisch-farmaceutisch oogpunt, en de hoogste percentages peptiden, onstuitbare activiteit van de afgiftesystemen en anti-vrije radicalen toe te voegen aan onze producten.

Een gecompliceerde cosmetische wetenschap die veel werk vereist en de inzet van een  compleet professioneel team in moleculaire biochemistry, geneeskunde en farmaceutische wetenschap die dag in, dag uit aan onze nieuwe formules werken.

Meer weten? Neem dan gerust contact op met ons via info@singuladerm.nl.

LNKDIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s