Hoe kunnen we huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf?

PhysiodefenseCorps

Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan externe agressies, pathogenen, allergenen en vervuiling. Daardoor wordt het natuurlijke afweersysteem continu getest om ons te beschermen.

Deze natuurlijke bescherming bestaat voornamelijk uit twee barrières: de hoornlaag (stratum corneum) en het immuunsysteem.

De hoornlaag heeft tussen 10-13% water nodig om haar biomechanische eigenschappen te behouden. Anders wordt de huid ruw en dof door gebrek aan flexibiliteit. Als dit langere tijd aanhoudt wordt de huid steeds vatbaarder en kwetsbaarder voor externe agressies.

Gezonde huid bevat een bepaalde hoeveelheid water en lipiden, die de huid soepel en  vrij van infectie houden. Helaas, in veel gevallen heeft een van beide verbindingen, of beide, een aanzienlijn lager niveaus dan vereist en derhalve droogt de huid uit en verliest bescherming. In deze toestand zal de huid sterker reageren op externe omstandigheden  zoals temperatuur, droog klimaat, wind en zonnestraling.

Ter bescherming tegen al deze externe elementen, heeft ons lichaam een natuurlijk afweer systeem dat zorgt voor het behoud van een gezond evenwicht door het produceren van peptiden die voor een snelle primaire chemische barrière zorgen en ervoor zorgen dat het immuunsysteem onmiddellijk reageert en een invasie van pathogenen microorganismes helpt te voorkomen.

Als we deze agressies optellen bij de natuurlijke chronologische veroudering, zien we een verhoogde afbraak van de extracellulaire matrix structuur met als resultaat het verschijnen van de belangrijkste kenmerken van de leeftijd, zoals verlies van stevigheid en verzakking.

Physiodefense Corps

Het is de enige lichaam verstevigende en hydraterende  bodylotion met langdurige werking die het natuurlijke afweersysteem stimuleert doordat het de huid beschermt tegen de dagelijkse schadelijke invloeden zoals vervuiling, wind, extreme kou of stress.

De formule bevat laatste generatie actieve ingrediënten die de elasticiteit van de huid verbeteren en het zichtbaar verstevigen in slechts een maand.

Voortgezet gebruik van Physiodefense Corps biedt de hydratatie en verzorging die de huid dagelijks  nodig heeft, ook voor de gevoelige huid. De niet-vette formule trekt snel in wat ervoor  zorgt dat je je meteen aan kunt kleden.

Hydraterend effect dankzij 1% Hyadisine™

We vinden  Hyadisine ™ in organismen zoals mosselen, die worden blootgesteld aan bepaalde drastische milieu wijzigingen en stressfactoren zoals eb en vloed.

Hyadisine™ heeft cosmetische eigenschappen die lijken op hyaluronzuur wegens een samenstelling rijk aan mono-en glucuronzuur.

 Beschermend effect dankzij Bodyfensine™ 

Bodyfensine ™ is een tripeptide dat de natuurlijke afweermechanismen van de huid verbetert door het induceren van de endogene productie van defensines en het onderhouden van een adequaat niveau van antimicrobiële peptiden om zo agressie en het risico van mogelijke infectie door externe factoren te voorkomen.

De defensines worden beschouwd als natuurlijk antibioticum geproduceerd door de keratinocyten van de huid. De belangrijkste functie is om de huid te beschermen tegen een externe pathogeen invasie en een bacteriële kolonisatie door schimmels of virussen te voorkomen en daarnaast wondgenezing te bevorderen.

 Firming effect dankzij 4% Relistase™ 

Relistase ™ is een tetrapeptide die  de synthese van collageen type I stimuleert en tegen elastine afbraak beschermt wat resulteert in een strakkere en zachtere huid.  Het vermindert zichtbaar de tekenen van huidveroudering en verhoogt de elasticiteit en stevigheid.

 Antistress effect dankzij Thermostressine™

De cellulaire stress kan afkomstig zijn van negatieve milieu-invloeden (extreme temperaturen, zware metalen, UV-straling, vervuiling), fysiologische invloeden(oxidatieve schade, metabole en osmotische stress, gebrek aan slaap, jet-lag) of psychologische invloeden en de dagelijkse stress.

Deze stressvolle situaties kunnen de eiwitten in cellen beschadigen en cellulaire stress veroorzaken.

De accumulatie van defecte eiwitten activeert de synthese van een groep eiwitten genaamd heat shock eiwitten (HSP), betrokken bij het beschermen tegen cellulaire stress van de cellen en essentieel om de huid tegen extreme omstandigheden te verweren.

De tetrapeptide Thermostressine ™ is een gevolg van combinatorische chemie, waar de niveaus van HSP70 verhoogd worden  en derhalve tolerantie geeft aan de cellen tegen stress door dagelijkse agressies.

De Physiodefense formule is hypoallergisch en bevat geen parabenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s